De combinatie van zoute feta, zoete granaatappel, zachte orzo en knapperige pecannoten is superlekker! In weinig andere producten zit zoveel selenium als in pecannoten. Selenium of seleen is een spoorelement dat ook als antioxidant functioneert. Seleen zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Courgette
50 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
40 g
Feta
(Contains Milk)
10 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
40 g
Mesclun
20 g
Granaatappelpitten
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 100 ml water per persoon aan de kook voor de orzo. Snijd de courgette in dunne halve plakken.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo 1 minuut op middellaag vuur. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met zout en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt. Spoel de orzo daarna af onder koud stromend water.
Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel ondertussen de feta en hak de pecannoten grof.
Meng de orzo, de helft van de feta en het grootste gedeelte van de mesclun door de courgette. Besprenkel met de witte balsamicoazijn en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng verder op smaak met peper en zout.
Maak van de rest van de mesclun een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met de pecannoten, granaatappelpitten en overige feta.