Orzosalade met courgette en feta
Orzosalade met courgette en feta

Orzosalade met courgette en feta

De combinatie van zoute feta, zoete granaatappel, zachte orzo en knapperige pecannoten is superlekker! In weinig andere producten zit zoveel selenium als in pecannoten. Selenium of seleen is een spoorelement dat ook als antioxidant functioneert. Seleen zit in de lever en beschermt rode bloedlichaampjes en cellen.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Courgette

50 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

40 g

Feta

(Contains Milk)

10 g

Pecannoten

(Contains Tree nuts)

40 g

Mesclun

20 g

Granaatappelpitten

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2243 kJ
Calories536 kcal
Fat23 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate57 g
Sugar22.3 g
Dietary Fiber5 g
Protein21 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Breng 100 ml water per persoon aan de kook voor de orzo. Snijd de courgette in dunne halve plakken.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo 1 minuut op middellaag vuur. Voeg het kokende water toe, breng op smaak met zout en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt. Spoel de orzo daarna af onder koud stromend water.

3

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta en hak de pecannoten grof.

5

Meng de orzo, de helft van de feta en het grootste gedeelte van de mesclun door de courgette. Besprenkel met de witte balsamicoazijn en eventueel extra vierge olijfolie naar smaak. Breng verder op smaak met peper en zout.

6

Maak van de rest van de mesclun een bedje op de borden. Verdeel de orzosalade erover en garneer met de pecannoten, granaatappelpitten en overige feta.