Orzosalade met gemarineerde grillkaas
Orzosalade met gemarineerde grillkaas

Orzosalade met gemarineerde grillkaas

met paprika, citroen en tijm

Wist je dat een rode paprika 3 keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

[Persian] cucumber

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

⅓ sachet(s)

Dried thyme

¼ piece

Lemon

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3237 kJ
Calories774 kcal
Fat36.8 g
Saturated Fat23.6 g
Carbohydrate72.2 g
Sugar18 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein35.3 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Oven Dish
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan. Kook de orzo 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de komkommer en paprika in blokjes.

Tip: Eet je de orzo liever lauw? Spoel de orzo na het koken dan af met koud water.

Roosteren
2
  • Meng in een ovenschaal de ui, knoflook en paprika met de Siciliaanse kruiden, de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Grillkaas bakken
3
  • Snijd de grillkaas in 3 plakken per persoon.
  • Meng in een saladekom de honing met per persoon: 1 tl tijm en het sap van 1/4 citroen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de grillkaas toe aan de saladekom en meng met het honing-tijmmengsel.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas 1 minuut per kant. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is.
Serveren
4
  • Voeg de extra vierge olijfolie en 2/3 van de peterselie toe aan de overgebleven honing-tijmmarinade. Meng goed door elkaar.
  • Voeg de ui, knoflook, paprika, orzo en komkommer toe aan de saladekom en meng goed door.
  • Verdeel de orzosalade over diepe borden. Leg de grillkaas erbovenop. Garneer met de overige bladpeterselie.