Orzosalade met gerookte kip
Orzosalade met gerookte kip

Orzosalade met gerookte kip

met puntpaprika, komkommer en mais

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

70 g

Orzo

1 piece

Romano pepper

½ piece

[Persian] cucumber

140 g

Corn

80 g

Smoked chicken breast

50 g

Low-fat yogurt

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories590 kcal
Energy (kJ)2469 kJ
Fat16 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate74 g
Sugar19 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein33 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Large Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Orzo bereiden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de orzo en de bouillon toe en kook afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Snijden
2

Snijd de puntpaprika in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes en doe deze in een saladekom. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Snijd de gerookte kipfilet in plakken.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Paprika is ook nog rijk aan vitamine E. Deze werkt als antioxidant en beschermt onze cellen, bloedvaten, organen en ogen. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren graanproducten, noten, zaden en groene groenten zoals ook de sla in dit gerecht.

Salade maken
3

Bak de puntpaprikablokjes 2 - 3 minuten mee met de orzo. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd, peper en zout.Meng de helft van dit yoghurtmengsel in een grote kom met de orzo, de puntpaprika en de mais. Roer goed door. Meng de andere helft met de komkommer.

Serveren
4

Verdeel de orzo over de borden. Leg de plakjes kip erop.Serveer de komkommersalade erover.