Orzo met courgette en gruyère
Orzo met courgette en gruyère

Orzo met courgette en gruyère

met mini-romatomaten en rozemarijn

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

¼ sprig

Fresh rosemary

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

25 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

¼ sachet(s)

Italian seasoning

150 g

Mini Roma tomatoes

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)2518 kJ
Calories602 kcal
Fat24.2 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate67.8 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber11.5 g
Protein21.7 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes en halveer de tomaten. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn.

Weetje: Wist je dat je met dit gerecht door de geraspte kaas, amandelen en grote hoeveelheid groenten ruim een kwart van de ADH calcium binnenkrijgt?

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de orzo toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe als de orzo te droog wordt.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel met de helft van de rozemarijn goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette, knoflook en de overige rozemarijn 6 - 8 minuten. Voeg halverwege de tomaten toe (zie Tip).

Tip: Heb je geen haast? Rooster de tomaten dan met een beetje olijfolie 15 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de tomaten bij het serveren over de orzo.

Op smaak brengen
5

Meng de Italiaanse kruiden, de groenten en de helft van de geraspte gruyère door de orzo.

Serveren
6

Verdeel de orzo met groenten over de borden. Garneer met het rozemarijn-amandelschaafsel en de overige geraspte gruyère.

Weetje: Door minder vlees te eten verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik. Verstandig voor jou én de planeet!