Ovenschotel

Ovenschotel

met kruidig gehakt, penne integrale, courgette, geitenkaas en munt

Bij deze pasta maak je een door het Midden-Oosten geïnspireerde variant op traditionele Italiaanse bolognesesaus. In plaats van pancetta en wijn, combineer je geitenkaas, honing en munt met rundergehakt en tomaat.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Volkoren penne

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

1 teaspoon

Gemalen kaneel

1.5 teaspoon

Gemalen komijnzaad

110 g

Rundergehakt

½ can

Tomatenblokjes

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

6 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories913 kcal
Energy (kJ)3820 kJ
Fat40 g
Saturated Fat15.2 g
Carbohydrate80 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9 g
Protein53 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 9 – 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Courgette snijden
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes.

Gehakt rullen
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kaneel, de komijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
4

Bak in dezelfde wok of hapjespan de courgetteblokjes in 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de honing toe en warm nog 2 minuten door. Voeg de penne en het gehakt toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout (zie tip).

Op smaak brengen
5

Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie en schep de pasta erin. Verkruimel de geitenkaas over de pasta en bak de ovenschotel 8 – 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de munt in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de munt.