Bij deze pasta maak je een door het Midden-Oosten geïnspireerde variant op traditionele Italiaanse bolognesesaus. In plaats van pancetta en wijn, combineer je geitenkaas, honing en munt met rundergehakt en tomaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Volkoren penne
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Courgette
1 teaspoon
Gemalen kaneel
1.5 teaspoon
Gemalen komijnzaad
110 g
Rundergehakt
½ can
Tomatenblokjes
50 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
6 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 9 – 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm en vervolgens in blokjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kaneel, de komijn en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart.
Bak in dezelfde wok of hapjespan de courgetteblokjes in 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en de honing toe en warm nog 2 minuten door. Voeg de penne en het gehakt toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en zout (zie tip).
Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie en schep de pasta erin. Verkruimel de geitenkaas over de pasta en bak de ovenschotel 8 – 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de munt in reepjes.
Verdeel de pastaschotel over de borden. Garneer met de munt.