Ovenschotel met gehakt
Ovenschotel met gehakt

Ovenschotel met gehakt

met wortel, doperwten en aardappelen

Wortels zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

100 g

Beef-pork mince

½

Tomato paste

15 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

⅓ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Bay leaf

100 g

Canned peas

25 g

Grated cheddar

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

5 milliliters

[Plant-based] milk

1 tablespoon

[Plant-based] butter

75 milliliters

Low sodium beef stock

Nutrition Values

Calories885 kcal
Energy (kJ)3701 kJ
Fat42 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate78 g
Sugar22 g
Dietary Fiber16.1 g
Protein43 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Potato Masher
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd vervolgens de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Saus maken
3

Bereid de bouillon. Voeg het laurierblad en per persoon: 1/2 blikje tomatenpuree, 3 tl worcestershiresaus, 1 tl gedroogde tijm en 1/2 el bloem toe aan de hapjespan. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat het geheel 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet de doperwten af en voeg de doperwten de laatste 4 minuten toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de roomboter in de puree dan door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.

In de oven
5

Haal het laurierblad uit de saus. Schep vervolgens de saus in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hieroverheen. Garneer met de geraspte kaas en bak de ovenschotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.