Ovenschotel met gestoofde rode kool en appel
Ovenschotel met gestoofde rode kool en appel

Ovenschotel met gestoofde rode kool en appel

Met kipworst en aardappelpuree

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time55 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

1 piece

Apple

10 pinch

Nutmeg

150 g

Shredded red cabbage

(May be present Celery)

0.51 teaspoon

Ground cinnamon

300 g

Potatoes

1 piece

Chicken sausage

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Mustard

1 tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Brown sugar

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1

[Plant-based] milk

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories564 kcal
Energy (kJ)2360 kJ
Fat23.8 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate73.2 g
Sugar19.5 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein13 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Pan with Lid
Oven Dish
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Snijden
1

Snijd de ui fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp met een fijne rasp een mespuntje van de nootmuskaat per persoon.

Bakken
2

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui met de geraspte nootmuskaat 2 – 3 minuten. Voeg daarna in delen de rode kool toe. Voeg dan de stukjes appel en 1 el witte balsamicoazijn per persoon toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten op laag vuur.

Rode kool stoven
3

Voeg per persoon 220 ml water, 1 el bruine suiker, 1 tl kaneel en een flinke snuf zout toe. Roer goed door en kook het geheel, afgedekt, 40 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Het kookvocht moet na afloop bijna helemaal ingekookt zijn. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe wanneer het te droog wordt.

Aardappelen koken
4

Breng ruim water aan de kook met een 1/2 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon een 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe aan de puree. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.

Kipworst bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworst in 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten op gemiddeld vuur. Keer de worst regelmatig om (zie TIP). Vet ondertussen een ovenschaal in met boter. Verdeel de rode kool over de ovenschaal. Verdeel daarover de aardappelpuree. Bestrooi met de belegen kaas en bak de ovenschotel 8 minuten in de oven.

Tip: Houd je van een vleesjus bij de puree? Haal de worst dan na het bakken uit de pan en voeg 50 ml water per persoon toe aan de koekenpan. Roer goed door met een garde en laat het op middelhoog vu

Serveren
6

Verdeel de rode kool en aardappelpuree met gesmolten kaas over de borden. Leg de kipworst erbij.