Ovenschotel met groente, ei en geitenkaas
Ovenschotel met groente, ei en geitenkaas

Ovenschotel met groente, ei en geitenkaas

met een frisse komkommersalade en verse kruiden

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de paprika vervangen door rode puntpaprika. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: Gebruik 1/2 rode puntpaprika per persoon. Volg het recept verder zoals omschreven.

Tags:
Veggie
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

¼ piece

Red onion

1.5 piece

Tomato

½ piece

Romano pepper

9.9 g

Fresh mint, oregano & parsley

1 piece

Garlic

50 g

Organic full-fat yogurt

½ piece

[Persian] cucumber

4 piece

Egg

50 g

Fresh goat's cheese

Not included in your delivery

0.1 teaspoon

Salt

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories759 kcal
Energy (kJ)3176 kJ
Fat45 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate54 g
Sugar14 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken van 2 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd grof. Pers de knoflook of snijd fijn en houd de helft apart.

Groenten bereiden
3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, de helft van de knoflook, de paprika en oregano met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige knoflook en de volle yoghurt met peper en zout.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra ovenschaal.

Salade maken
4

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom. Snijd de peterselie fijn.

Aardappelen toevoegen
5

Voeg vervolgens de aardappelen toe aan de groenten in de ovenschaal en meng goed. Breek per persoon 2 eieren boven de groenten en aardappelen. Verkruimel de geitenkaas erover en zet nog 10 –15 minuten in de oven.

Tip: Als je niet van een zacht gekookt ei houdt, kun je de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en de laatste 5 minuten het aluminiumfolie eraf halen of de ovenschaal langer in de oven laten staan.

Serveren
6

Verdeel de groenten, aardappelen en eieren over de borden. Garneer met de peterselie. Verdeel de yoghurtsaus erover. Serveer de komkommersalade erbij.

Tip: Ei is naast vette vis één van de weinige producten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.