Ovenschotel met groenten, ei en feta
Ovenschotel met groenten, ei en feta

Ovenschotel met groenten, ei en feta

met een frisse komkommersalade en verse kruiden

Dit veggie-recept is een variant op een bekende klassieker uit de Griekse keuken: moussaka. Het zit, zoals je van het originele recept gewend bent, boordevol groenten én je zet het met gemak op tafel. Jij kookt de aardappelen en snijdt de groenten, de oven doet de rest. Door halverwege de oventijd ei en feta toe te voegen wordt het lekker smeuïg.

Allergens:
Milk
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

10 g

Munt, oregano en peterselie

¼ unit

Rode ui

1.5 unit

Tomaat

½ unit

Paprika

1 unit

Knoflookteen

50 g

Feta

(Contains Milk)

2 unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

½ unit

Komkommer

1 tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Zout

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3205 kJ
Calories766 kcal
Fat46 g
Saturated Fat14.8 g
Carbohydrate53 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken van 2 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd grof. Pers de knoflook of snijd fijn en houd de helft apart.

Groenten bereiden
3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, de helft van de knoflook, de paprika en oregano met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven. Meng in een kleine kom de overige knoflook en de volle yoghurt met peper en zout.

Salade maken
4

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom 1/2 el wittewijnazijn per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom. Snijd de peterselie fijn.

Aardappelen toevoegen
5

Voeg vervolgens de aardappelen toe aan de groenten in de ovenschaal en meng goed. Breek per persoon 2 eieren boven de groenten en aardappelen. Verkruimel de feta erover en zet nog 10 –15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de groenten, aardappelen en eieren over de borden. Garneer met de peterselie. Verdeel de yoghurtsaus erover. Serveer de komkommersalade erbij.