Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree
Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree

Ovenschotel met rundergehakt en spinaziepuree

met Siciliaanse kruiden

Dit gerecht zit bomvol smaken uit de Italiaanse keuken! Het gehakt is op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en hier voeg je zelf nog Siciliaanse kruiden aan toe.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Potatoes

100 g

Spinach

(May be present Celery)

100 g

Beef mince with Italian seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

200 g

Passata

25 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 teaspoon

Sugar

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3160 kJ
Calories755 kcal
Fat27.9 g
Saturated Fat14.1 g
Carbohydrate82.4 g
Sugar21 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein36.6 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Potato Masher
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen.
  • Voeg de aardappelen en 1/2 bouillonblokje per persoon toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee.
  • Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Vlees bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, ui, het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Saus maken
3
  • Voeg de passata en 1 tl suiker per persoon toe aan de hapjespan met gehakt.
  • Roer goed door en laat 12 - 14 minuten pruttelen (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer met een aardappelstamper de aardappelen en spinazie met de mosterd en wat van het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Laat verder inkoken als je de saus dikker wilt hebben.

Serveren
4
  • Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal.
  • Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. 
  • Bestrooi met de kaas en bak de gehaktschotel 5 - 10 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Verdeel de ovenschotels daarna over de borden.