Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus
Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

Ovenschotel met vegetarische kipstukjes en kaassaus

met broccoli en aardappel

De vegetarische kipstukjes zijn gemaakt van tarwe. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

200 g

Broccoli

½ piece

Onion

½ piece

Red onion

25 g

Grated aged Gouda

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

1 piece

Garlic

1 pinch

Nutmeg

75 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Grated mature cheese

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

80 g

Veggie chicken pieces

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

Flour

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories929 kcal
Energy (kJ)3885 kJ
Fat50 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate70 g
Sugar12 g
Dietary Fiber12.8 g
Protein46 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Bowl
Grater
Saucepan
Oven Dish

Cooking Steps

Aardappel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm groot. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, 20 - 25 minuten bruin en krokant en zet apart tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Broccoli koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in grove roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de gele ui en snijd de rode ui in fijne halve ringen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Panko-kaasmengsel maken
3

Meng in een kom de rode ui, de geraspte oude kaas, de panko, peper en zout (zie Tip). Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp ongeveer 2 mespuntjes per persoon van de nootmuskaat.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de geraspte oude kaas dan achterwege en meng enkel de rode ui, de panko, peper en zout. Gebruik in stap 5 2/3 van de aardappelblokjes. De overige aardappelblokjes en oude kaas kun je de volgende dag verwerken in een lunchsalade of soep.

Kaassaus maken
4

Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de gele ui en knoflook 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom en 100 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet het vuur laag, voeg de geraspte belegen kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus (zie Tip). Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Tip: Vind je de saus nog wat te nat? Voeg dan nog wat bloem naar smaak toe.

Ovenschaal vullen
5

Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, de vegetarische kipstukjes en de broccoli toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep het geheel vervolgens in een ovenschaal. Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel het ovengerecht over de borden.