Verbeterd ingrediënt in je box! We hebben het vetgehalte in onze kookroom verlaagd, maar de heerlijke, romige smaak behouden. Zo geniet je lekker verantwoord.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
200 g
Broccoli
½ piece
Onion
25 g
Grated Gouda
(Contains Milk)
15 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
1 piece
Garlic
75 g
Cooking cream
(Contains Milk)
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
80 g
Veggie chicken pieces
(Contains Egg, Soy, Wheat)
1 pinch
Nutmeg
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Flour
70 milliliters
Water for the sauce
1 tablespoon
[Plant-based] butter
¼ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op hoog vuur. Bak de aardappelblokjes, afgedekt, in 20 - 25 minuten bruin en krokant, of tot verder gebruik in stap 5. Schep regelmatig om.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de ui in fijne halve ringen.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.
Meng in een kom de ui, de panko en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Houd apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp 1 tl per persoon van de nootmuskaat.
Laat de roomboter smelten in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer tot deze goudbruin kleurt. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de kookroom en de aangegeven hoeveelheid water voor saus toe. Breng aan de kook en blijf goed roeren om klontjes te voorkomen.
Zet het vuur laag wanneer de saus kookt. Voeg de overige kaas en de nootmuskaat toe en roer tot een gladde saus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix, de vegetarische kipstukjes en de broccoli toe aan de aardappelblokjes en roer door. Zet het vuur uit en schep dit vervolgens in een ovenschaal.
Tip: Voeg een extra scheutje water toe als de saus te dik is. Voeg wat extra bloem toe als de saus te dun is.
Schep de kaassaus over het geheel en roer alles goed door elkaar. Druk een beetje aan zodat de ovenschaal mooi gevuld is. Strooi dan het pankomengsel over het geheel. Bak 10 minuten in de oven, of tot de panko goudbruin kleurt. Verdeel de gratin over de borden.