Hartige pie van gemengd gehakt
Hartige pie van gemengd gehakt

Hartige pie van gemengd gehakt

met wortel, bleekselderij en tomaat

Bleekselderij heeft een zachte smaak en je kunt zowel de stengel als het blad gebruiken voor het kruiden van soep of bouillon. Je kunt bleekselderij ook goed rauw eten, bijvoorbeeld als hapje met een dipsaus!

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Gluten
Barley
Mustard
Soy
Wheat
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Carrot

100 g

Seasoned minced meat blend

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Gluten, Barley, Mustard, Soy)

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

⅓ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat May be present Milk)

1 stalk

Celery

(Contains Celery)

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium beef stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3152 kJ
Calories753 kcal
Fat49.8 g
Saturated Fat24.4 g
Carbohydrate45.6 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber7.4 g
Protein25.5 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Groenten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de bleekselderij in de lengte door en snijd dan in fijne stukjes. Snijd de tomaat in kleine blokjes. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, wortel en bleekselderij 4 - 5 minuten. 
Vulling maken
2
  • Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de tomaat, worcestershiresaus, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de bouillon toe.
  • Breng de vulling aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Ovenschotel maken
3
  • Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
  • Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. 
  • Bak de ovenschotel 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Serveren
4
  • Verdeel de ovenschotel over de borden.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.