Boekweitnoedels zijn gemaakt van boekweitmeel. Dit is een goede bron van selenium. Selenium is een mineraal wat steeds minder voorkomt in onze voeding, maar wel belangrijk is voor de gezondheid. Wil je dit gerecht een extra Oosterste smaak geven? Vervang de zonnebloemolie dan voor sesamolie of kokosolie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode peper
½ cm
Verse gember
200 g
Broccoli
200 g
Choisam
150 g
Boekweitnoedels
(Contains Gluten)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
2 unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
40 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
2 tablespoon
Zonnebloemolie
2 teaspoon
Honing
2 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam klein. Snijd ook de choisam klein.
Kook 500 ml water per persoon voor de boekweitnoedels in een pan met deksel.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin een roerei. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper, gember en broccoli 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 5 minuten.
Kook ondertussen de boekweitnoedels in de pan met deksel 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de choisam, sojasaus en honing toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de boekweitnoedels en witte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Hak ondertussen de pinda’s grof (zie tip).
Voeg het ei en de helft van de pinda’s toe aan de groenten en verdeel het gerecht daarna over de borden. Garneer met de overige pinda’s.
Tip! Wil je de pinda’s snel en gemakkelijk kleiner maken? Laat de pinda’s dan in het zakje, prik er een klein gaatje in en druk er een paar keer stevig op met de onderkant van een pan.