Pad thai met choisam, broccoli, kruidige tofu en pinda’s
Pad thai met choisam, broccoli, kruidige tofu en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, kruidige tofu en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels

Boekweitnoedels zijn gemaakt van boekweitmeel. Dit is een goede bron van selenium. Selenium is een mineraal wat steeds minder voorkomt in onze voeding, maar wel belangrijk is voor de gezondheid. Wil je dit gerecht een extra Oosterste smaak geven? Vervang de zonnebloemolie dan voor sesamolie of kokosolie.

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode peper

½ cm

Verse gember

200 g

Broccoli

200 g

Choisam

150 g

Boekweitnoedels

(Contains Gluten)

1 unit

Tofu

(Contains Soy)

2 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

40 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Zonnebloemolie

2 teaspoon

Honing

2 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories735 kcal
Energy (kJ)3075 kJ
Fat0 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate69 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Lid
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de broccoli klein
1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam klein. Snijd ook de choisam klein.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de boekweitnoedels in een pan met deksel.

Roerbak de tofureepjes
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de tofureepjes 3 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de rode peper, gember en broccoli 2 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe, dek de pan af en bak 5 minuten.

5

Kook ondertussen de boekweitnoedels 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Voeg de choisam, sojasaus en honing toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de boekweitnoedels en witte balsamicoazijn toe, breng op smaak met peper en zout en roerbak 2 minuten op hoog vuur.

Hak de pinda's klein
7

Hak ondertussen de pinda’s grof.

Ganeer met pinda's en serveer
8

Voeg de tofu en de helft van de pinda’s toe aan de groenten en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige pinda’s.

Tip! Wil je de pinda’s snel en gemakkelijk kleiner maken? Laat de pinda’s dan in het zakje, prik er een klein gaatje in en druk er een paar keer stevig op met de onderkant van een pan.