Pad thai met kippendij en garnalen
Pad thai met kippendij en garnalen

Pad thai met kippendij en garnalen

met zoetzure komkommer en pinda's

Pad thai is een streetfoodgerecht uit Thailand. Met dit recept doe je eer aan dit gerecht met authentieke smaakmakers zoals vissaus, sojasaus en verse koriander.

Allergens:
Gluten
Peanuts
Crustaceans
Soy
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Wortel

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

¼ unit

Rode peper

⅓ unit

Komkommer

100 g

Noedels

(Contains Gluten)

5 g

Verse koriander en munt

10 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ unit

Limoen

60 g

Garnalen

(Contains Crustaceans)

50 g

Kippendijreepjes

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

5 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

½ sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3149 kJ
Calories753 kcal
Fat24 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate98 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9 g
Protein34 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Large wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de wortel in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.

Komkommer bereiden
2

Meng in een grote kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de komkommer toe en roer goed door. Bewaar apart en schep af en toe om.

Noedels koken
3

Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 2 - 3 minuten gaar. Giet af en spoel af onder koud water, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bewaar apart.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de wortel en de sjalot toe. Roerbak 4 - 5 minuten. Ris ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd de munt en de koriander fijn. Hak de pinda's grof en snijd de limoen in parten.

Roerbakken
5

Voeg de rode peper (s), garnalen en kip toe aan de wok of hapjespan. Roerbak 2 - 3 minuten en voeg daarna de sojasaus, vissaus en zoete Aziatische saus toe. Roerbak nogmaals 2 - 3 minuten. Voeg de noedels toe en roer goed door, roerbak 1 - 2 minuten en knijp er 1 partje limoen per persoon boven uit.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden en garneer met de pinda's en verse kruiden. Serveer met de zoetzure komkommer en de overige partjes limoen.