Pad thai is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Het basisrecept combineert de smaken zoet, zout en zuur met een beetje pit. Vandaag maak je pad thai met kip, maar het is ook lekker met garnalen, vis of een mix van vis en vlees.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Limoen
3 bunch
Verse koriander
(May be present Celery)
20 g
Gezouten pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Ei
(Contains Egg)
120 g
Kippendijstukjes
200 g
Wittekool en wortel
2 teaspoon
Vissaus
(Contains Fish)
1 teaspoon
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
75 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Sambal
½ teaspoon
Bruine suiker
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de udonnoedels. Snijd de limoen in parten, snijd de koriander en de gezouten pinda's grof. Pers de knoflook of snijd fijn.
Roer in een kom de eieren los met een vork en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes met de knoflook 3 – 4 minuten op hoog vuur. Voeg de mix van witte kool en peen, de vissaus, sojasaus, sambal, bruine basterdsuiker en 1 el water per persoon toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.
Kook ondertussen de udonnoedels 4 minuten, afgedekt, in de pan met water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de noedels vervolgens toe aan de wok of hapjespan.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak het ei, 2 – 3 minuten, of tot het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met de kip en groenten over de borden, schep het roerei erop en bestrooi met de koriander en de pinda's. Serveer met de limoenparten.