Pad thai met kippendij en roerei
Pad thai met kippendij en roerei

Pad thai met kippendij en roerei

Met noedels, koriander en pinda's

Pad thai is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Het basisrecept combineert de smaken zoet, zout en zuur met een beetje pit. Vandaag maak je pad thai met kip, maar het is ook lekker met garnalen, vis of een mix van vis en vlees.

Allergens:
Peanuts
Egg
Fish
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Limoen

3 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

20 g

Gezouten pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

120 g

Kippendijstukjes

200 g

Wittekool en wortel

2 teaspoon

Vissaus

(Contains Fish)

1 teaspoon

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

75 g

Verse udonnoedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Sambal

½ teaspoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3531 kJ
Calories844 kcal
Fat39 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate72 g
Sugar12.8 g
Dietary Fiber10 g
Protein47 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de udonnoedels. Snijd de limoen in parten, snijd de koriander en de gezouten pinda's grof. Pers de knoflook of snijd fijn.

eieren
2

Roer in een kom de eieren los met een vork en breng op smaak met peper en zout.

bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kippendijreepjes met de knoflook 3 – 4 minuten op hoog vuur. Voeg de mix van witte kool en peen, de vissaus, sojasaus, sambal, bruine basterdsuiker en 1 el water per persoon toe en bak 6 – 8 minuten op middelhoog vuur.

koken
4

Kook ondertussen de udonnoedels 4 minuten, afgedekt, in de pan met water. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de noedels vervolgens toe aan de wok of hapjespan.

eieren
5

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak het ei, 2 – 3 minuten, of tot het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de noedels met de kip en groenten over de borden, schep het roerei erop en bestrooi met de koriander en de pinda's. Serveer met de limoenparten.