Paddenstoel-mascarponecrème op toast
Paddenstoel-mascarponecrème op toast

Paddenstoel-mascarponecrème op toast

met truffelolie en gekaramelliseerde rode ui

Allergens:
Gluten
Wheat
Barley
Rye

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

75 g

Pre-cut ​​mushroom mix

30 g

Mascarpone

10 g

Roasted hazelnuts

40 g

Chopped ​​red onion

1 piece

White baguette

(Contains Gluten, Wheat, Barley, Rye May be present Milk, Egg, Mustard, Celery, Soy, Tree nuts, Sesame)

4 milliliters

Truffle-style extra virgin olive oil

2.6 g

Cress

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories732 kcal
Energy (kJ)3064 kJ
Fat23.6 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate109.5 g
Sugar10.2 g
Dietary Fiber8.1 g
Protein16.4 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten.
  • Voeg de paddenstoelenmix toe en bak 5 - 7 minuten mee.
Mascarponecrème maken
2
  • Haal de groenten uit de pan en doe in een hoge kom. Voeg 30 g mascarpone per persoon toe met flink wat peper en zout.
  • Pureer tot een gladde crème met een staafmixer. Laat in de koelkast rusten (zie Tip).
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Rooster alle hazelnoten in een tweede koekenpan, zonder olie, goudbruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Maak je de crème van tevoren? Laat de crème dan op kamertemperatuur komen voor gebruik.

Rode ui karamelliseren
3
  • Zet de koekenpan die je voor de paddenstoelen hebt gebruikt terug op het vuur. Verhit 1/2 el roomboter per persoon op laag tot middelmatig vuur.
  • Bak de rode ui 10 – 12 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker.
  • Draai het vuur laag en laat het 1 minuut rustig karamelliseren, totdat de suiker gesmolten is.
Baguette snijden
4
  • Snijd ondertussen per persoon 2 schuine plakken van de baguette van ongeveer 2 cm dik.
  • De overige baguette serveer je bij de soep.
Baguette toasten
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan van de hazelnoten op middelhoog vuur.
  • Toast de plakken baguette 1 – 2 minuten per kant goudbruin (zie Tip).
  • Bestrooi beide kanten van de plakken baguette met wat zout.

Tip: Heb je een broodrooster? Dan kun je de baguette ook hierin toasten.

Serveren
6
  • Verdeel 2 plakken baguette per persoon over de borden en beleg ruim met de paddenstoelen-mascarponecrème.
  • Besprenkel met de truffelolie naar smaak.
  • Leg de gekaramelliseerde rode ui erbovenop.
  • Garneer met de tuinkers en de helft van de geroosterde hazelnoten. Bewaar de andere helft van de hazelnoten voor de soep.