Paddenstoelenrisotto van orzo
Paddenstoelenrisotto van orzo

Paddenstoelenrisotto van orzo

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Deze risotto maak je met orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar is net zo smeuïg als risotto. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Tags:
Calorie Smart
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

2.5 g

Fresh basil

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

175 g

Pre-cut ​​mushroom mix

50 g

Herbed cheese cubes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2419 kJ
Calories578 kcal
Fat26.5 g
Saturated Fat16.2 g
Carbohydrate63.5 g
Sugar3.3 g
Dietary Fiber4.3 g
Protein24.4 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Scheur de basilicumblaadjes klein.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Ze worden beschouwd als groente en zijn rijk aan vitamine B2. Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Eet je weinig vlees of volledig vegetarisch? Dan heeft vitamine B2 extra aandacht nodig. Je vindt deze vitamine ook veel in zuivelproducten.

Orzo koken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog.
  • Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Paddenstoelen bakken
3
  • Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pan met orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de overige kruidenkaas en het basilicum.