Voor dit gerecht gebruik je een mix van shiitake, oesterzwammen en kastanjechampignons. Wist je dat orzo een pastasoort in de vorm van rijst is? Houd de orzo op het laatste moment goed in de gaten en zorg ervoor dat deze niet te gaar wordt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
½ unit
Bosui
150 g
Gemengde paddenstoelen
62.5 g
Champignons
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
37.5 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
15 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de bosui in fijne ringen. Snijd de paddenstoelen en champignons in plakken.
Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de paddenstoelen en champignons 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bosui toe, breng op smaak met peper en zout en bak 2 minuten mee.
Voeg de paddenstoelen en de helft van de grana padano toe aan de orzo en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnoten en overige grana padano.
Tip! De bosui wordt in dit gerecht vrij laat aan de paddenstoelen toegevoegd, zodat deze zijn pittige smaak behoudt. Liever de zachte smaak van bosui? Bak deze dan vanaf het begin mee met de paddenstoelen.