Paella met grote garnalen en kippendij
Paella met grote garnalen en kippendij

Paella met grote garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en een gemengde salade

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wat betekent de naam van dit mediterrane gerecht in het Valenciaanse dialect? a) koekenpan, b) gele rijst of c) stoofpot Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Crustaceans
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

50 g

Wortel

½ unit

Rode paprika

1 teaspoon

Gerookt paprikapoeder

1 teaspoon

Gemalen kurkuma

75 g

Risottorijst

½ tube

Tomatenpuree

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Citroen

50 g

Kippendijreepjes met mediterrane kruiden

1 unit

Pruimtomaat

65 g

Grote garnalen

(Contains Crustaceans)

50 g

Chorizo

(Contains Milk)

25 g

Doperwten

40 g

Mesclun

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

250 milliliters

Groentebouillon

Nutrition Values

Energy (kJ)3573 kJ
Calories854 kcal
Fat37 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate85 g
Sugar18 g
Dietary Fiber11 g
Protein38 g
Salt9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Large Sautépan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snijd de rode paprika in repen.

Bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de rode paprika toe en bak 2 minuten.

Rijst koken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en de 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook (de overige bouillon is voor later). Laat de rijst 20 - 25 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Bakken
4

Hak de peterselie grof en snijd de citroen en tomaat in parten. Meng in een saladekom de mesclun en tomaat met de zwarte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Schep 1/3 van de peterselie door de salade en breng op smaak met peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en grote garnalen 3 minuten.

Mengen
5

Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de overige bouillon, grote garnalen, kippendijreepjes, chorizo (met bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er een partje citroen over uit. Garneer met de overige peterselie. Serveer met de overige citroen en de salade.