Paella met grote garnalen en kippendij
Paella met grote garnalen en kippendij

Paella met grote garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en een gemengde salade

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wat betekent de naam van dit mediterrane gerecht in het Valenciaanse dialect? a) koekenpan, b) gele rijst of c) stoofpot Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

½ piece

Bell pepper

0.99 teaspoon

Ground turmeric

0.99 teaspoon

Smoked paprika

½

Tomato paste

75 g

Risotto rice

5 g

Fresh flat leaf parsley

½ piece

Lemon

1 piece

Tomato

40 g

Mesclun

65 g

Jumbo shrimp

50 g

Chicken thigh strips with garlic & herbs

50 g

Diced chorizo

25 g

Fresh peas

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories807 kcal
Energy (kJ)3376 kJ
Fat32 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate87 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein38 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Large Sautépan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes van maximaal 1 bij 1 cm. Snijd de paprika in repen.

Bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote hapjespan of wok met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui, wortel en per persoon: 1 tl gemalen kurkuma en 1 tl gerookt paprikapoeder toe. Fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten.

Rijst koken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en de 200 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook (de overige bouillon is voor later). Laat de rijst 20 - 25 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Roer regelmatig door.

Bakken
4

Hak de peterselie grof en snijd de citroen en tomaat in parten. Meng in een saladekom de mesclun en tomaat met per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Schep 1/3 van de peterselie door de salade en breng op smaak met peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en grote garnalen 3 minuten.

Tip: De garnalen en de kipppendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn; ze garen later nog verder in de paella.

Mengen
5

Haal het deksel van de hapjespan of wok met rijst en voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de overige bouillon, grote garnalen, kippendijreepjes, chorizo (met bakvet) en doperwten toe. Roer door elkaar en verwarm het geheel opnieuw. Kook zachtjes nog 3 minuten, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er een partje citroen over uit. Garneer met de overige peterselie. Serveer met de overige citroen en de salade.