Palak paneer met kikkererwten en naanbrood
Palak paneer met kikkererwten en naanbrood

Palak paneer met kikkererwten en naanbrood

Nog nooit van palak paneer gehoord? Paneer is een stevige witte kaas die vooral in India veel gegeten wordt. Je bakt de kaas even kort aan en voegt hem erna toe aan een smaakvolle spinaziesaus. Dat verklaart meteen ook het woord palak: Indiaas voor spinazie. Met het naanbrood kun je lekker dippen!

Allergens:
Milk
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

1 unit

Tomaat

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

200 g

Spinazie

(May be present Celery)

½ unit

Kikkererwten

85 g

Paneer

(Contains Milk)

½ unit

Naanbrood

(Contains Milk, Wheat, Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories813 kcal
Energy (kJ)3402 kJ
Fat44 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate75 g
Sugar0 g
Dietary Fiber21 g
Protein37 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Casserole
Food Processor
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de gember fijn
1

Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in parten.

2

Verhit de helft van olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper, komijn en kurkuma 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de helft van de crème fraîche toe, draai het vuur middel- matig en verhit 1 minuut. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en roerbak totdat alle spinazie geslonken is. Voeg tenslotte de helft van de kikkererwten en de tomaten toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

3

Haal de wok of hapjespan van het vuur. Giet het spinaziemengsel in een hoge kom en pureer met een staafmixer of blender tot een saus. Giet het mengsel terug in de pan en houd warm op laag vuur.

Bak de paneer
4

Snijd de paneer in blokjes van 1 cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer op middelhoog vuur in 4 minuten goud-bruin. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de paneer toe aan de spinaziesaus en verhit nog 2 minuten. Verwarm de overige kikker-erwten in dezelfde koekenpan 2 minuten op middellaag vuur.

5

Grill het naanbrood 2 – 3 minuten in een hete grillpan en keer halverwege om. Je kunt het naanbrood ook opwarmen in een broodrooster.

Garneer met crème fraîche
6

Verdeel de spinaziesaus over de diepe borden. Serveer met het naanbrood, de kikkererwten en garneer met de overige crème fraîche.