Papillot van dorade met ratatouille
Papillot van dorade met ratatouille

Papillot van dorade met ratatouille

met oven-aardappeltjes en Parmigiano Reggiano-basilicummayonaise

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Family
Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Lemon

5 g

Fresh flat leaf parsley & basil

200 g

Potatoes

1.5 piece

Bream fillet with skin

(Contains Fish)

20 g

Pre-cut onion & garlic

½ piece

Romano pepper

½ piece

Courgette

Tomato paste

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

½ piece

Tomato

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3780 kJ
Calories904 kcal
Fat54 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate55.7 g
Sugar12 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein44.3 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Aluminum Foil
Large Sautépan with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig, halveer en snijd in partjes. Dep de partjes droog en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven.

Papillot maken
2

Snijd de citroen in schijfjes. Hak de bladpeterselie fijn. Leg elke dorade met de huid naar beneden op een groot vel aluminiumfolie. Breng de bovenkant van de dorade op smaak met de bladpeterselie, peper en zout. Leg enkele citroenschijfjes op de vis. Houd 1 citroenschijfje per persoon apart voor later. Besprenkel de dorade met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Vouw het pakketje stevig dicht. Bak de papillot de laatste 10 - 12 minuten mee met de aardappelen in de oven (zie Tip).

Tip: Past de papillot niet meer bij de aardappelen? Leg ze dan op een tweede bakplaat of op een rooster.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in smalle repen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Ratatouille maken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, puntpaprika en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en 1 el tomatenpuree per persoon toe. Bak nog 1 minuut mee. Voeg vervolgens de courgetteblokjes toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de groenten. Voeg 3 el water per persoon toe aan de hapjespan en laat de ratatouille, afgedekt, 6 - 8 minuten pruttelen. Hak ondertussen de basilicum fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. Meng in een kleine kom de mayonaise met het basilicum en de Parmigiano Reggiano. Breng op smaak met peper en sprenkel er nog wat druppels citroensap overheen.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen over de borden en leg op elk bord 1 papillot. Serveer met de ratatouille en de Parmigiano Reggiano-basilicummayonaise.