.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Bospeen
1 teaspoon
Paprikapoeder
250 g
Vastkokende aardappelen
1 g
Varkensworst met paprika en amandel
(Contains Tree nuts)
5 g
Geschaafde amandelen
(Contains Tree nuts May be present Sesame, Peanuts)
2.5 g
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
25 g
Aïoli
(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)
1.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie per persoon en de helft van het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Bak de bospenen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.
Snijd de krulpeterselie fijn.
Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de bospeen met krulpeterselie en serveer met de aïoli.