Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met spinazie, wortel, witte kaas en gebrande amandelen

Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen.

Allergens:
Wheat
Almonds
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

100 g

Steak strips

1 piece

Garlic

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Lemon

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3166 kJ
Calories757 kcal
Fat32.9 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate67.4 g
Sugar5 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein43.9 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Parelcouscous bereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel.
  • Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan (zie Tip).
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar en giet af.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/4 bouillonblokje per persoon.

Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel.
  • Fruit de ui en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix per persoon 1 minuut.
  • Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 5 minuten stoven.
  • Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel, afgedekt, nog 3 minuten op middelhoog vuur.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflook in 1 minuut rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de amandelen grof.
  • Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de citroenpartjes.