Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met witte kaas, gebrande amandelen en spinazie

Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen.

Tags:
High Protein
Allergens:
Wheat
Almonds
Peanuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Sliced carrots

(May be present Celery)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

100 g

Steak strips

1 piece

Garlic

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

¼ piece

Lemon

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3250 kJ
Calories777 kcal
Fat35 g
Saturated Fat12.1 g
Carbohydrate67.1 g
Sugar5.3 g
Dietary Fiber12.7 g
Protein44.2 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Parelcouscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel.
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar en giet af.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel. Fruit de ui en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix per persoon 1 minuut.
  • Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 5 minuten stoven.
  • Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel, afgedekt, nog 3 minuten op middelhoog vuur.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflook in 1 minuut rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.
  • Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Serveer met de citroenpartjes.