Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten
Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten

Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten

Met rucola voor wat pit

De gruyèrekaas die je bij de parelcouscous doet, maakt het gerecht vol en romig. De champignons combineren erg lekker met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht dan weer de pit en frisheid die het nodig heeft om alles in balans te brengen. Echte comfortfood als je het ons vraagt!

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Knoflookteen

175 g

Champignons

25 g

Geraspte gruyère

(Contains Milk)

30 g

Rucola

(May be present Celery)

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories658 kcal
Energy (kJ)2753 kJ
Fat32 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate64 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Voeg de bouillon toe.
1

Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de champignons in plakken.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.

3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de helft van de gruyère toe.
4

Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten.