De gruyèrekaas die je bij de parelcouscous doet, maakt het gerecht vol en romig. De champignons combineren erg lekker met de kaas en de knapperige walnoten. De rucola geeft dit gerecht dan weer de pit en frisheid die het nodig heeft om alles in balans te brengen. Echte comfortfood als je het ons vraagt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
1 unit
Knoflookteen
175 g
Champignons
25 g
Geraspte gruyère
(Contains Milk)
30 g
Rucola
(May be present Celery)
20 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in plakken.
Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de champignons en knoflook 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur.
Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten.