Parelcouscous met chorizo en paprika
Parelcouscous met chorizo en paprika

Parelcouscous met chorizo en paprika

met cranberrychutney en gemengde sla

Met dit gerecht tover je zo de zon op je bord - heerlijk genieten in koude winterdagen!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

1 piece

Onion

1 piece

Garlic

40 g

Diced chorizo

20 g

Cranberry chutney

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

15 g

Sundried tomatoes

½ piece

Bell pepper

½ piece

Carrot

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

130 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2683 kJ
Calories641 kcal
Fat22.1 g
Saturated Fat8.8 g
Carbohydrate78.5 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber10.2 g
Protein26.7 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook zachtjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in fijne, halve ringen. Halveer de wortel in de lengte en snijd in dunne plakjes. Snijd de paprika in smalle repen. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de bouillon en vul de rest aan met kokend water.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de chorizoblokjes, ui, knoflook en wortel toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak 6 - 8 minuten. 
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. 
  • Breng de salade op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Garneer met de gedroogde tomaten.
  • Verdeel de salade ernaast.
  • Verkruimel de witte kaas en verdeel over de salade.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!