Parelcouscous met chorizo en courgette
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney, zongedroogde tomaten en gemengde sla

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

1 piece

Onion

½ piece

Courgette

1 piece

Garlic

40 g

Diced chorizo

20 g

Cranberry chutney

50 g

Radicchio & iceberg lettuce

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

15 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

¼ tablespoon

Olive oil

130 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2696 kJ
Calories644 kcal
Fat23.1 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate75.5 g
Sugar20.5 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein27.9 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook zachtjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in fijne halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de bouillon en vul de rest aan met kokend water.

Bakken
2
  • Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de chorizoblokjes, ui en knoflook toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom.
  • Breng de salade op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. 
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Verdeel de salade ernaast.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!