Parelcouscous met garnalen en courgette
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

met verse tijm, rode peper en citroen

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

½ piece

Courgette

½ piece

Bell pepper

1 piece

Tomato

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

80 g

Marinated shrimp

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

Olive oil

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2351 kJ
Calories562 kcal
Fat18.4 g
Saturated Fat2.5 g
Carbohydrate68.8 g
Sugar13.3 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein24.1 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Grater
Wok or sautépan

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. 
  • Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
Garnalen roerbakken
2
  • Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
  • Ris de blaadjes van de tijm en snijd de courgette, paprika en tomaat in blokjes.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de garnalen 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar ook het bakvocht van de garnalen.
Bakken
3
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de courgette, paprika, tijm en citroenrasp toe en bak 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen en serveren
4
  • Voeg de garnalen met bakvocht en de tomaat toe aan de groenten.
  • Breng op smaak met 1/2 el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.
  • Voeg vervolgens de parelcouscous toe en meng het geheel goed.
  • Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?