In deze parelcouscous spelen sjalotten de hoofdrol. De sjalot is aromatischer en fijner van smaak dan de veel vaker gebruikte gele ui en door sjalot lang te bakken wordt hij heerlijk zoet. De nootachtige, aardse smaak van de paddenstoelen past daar goed bij.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Sjalot
125 g
Kastanjechampignons
¼ unit
Citroen
4 bunch
Verse kervel
3 bunch
Verse dragon
(May be present Celery)
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
50 g
Ricotta
(Contains Milk)
25 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
300 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de sjalot in de lengte in kwarten. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakken. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelmatig vuur en roerbak de sjalot in 16 – 18 minuten goudbruin en zacht. Voeg in de laatste 5 – 7 minuten de kastanjechampignons toe en bak al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen een pan met deksel, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de parelcouscous 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Meng ondertussen in een kleine kom de ricotta met de geraspte pecorino en per persoon ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng op smaak met zout en flink wat zwarte peper.
Voeg de roomboter, de helft van de kervel, de helft van de citroenricotta en de parelcouscous toe aan de koekenpan met sjalot en champignons en roer goed door.
Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de overige citroenricotta. Bestrooi de parelcouscous met de overige kervel, de dragon en de overige citroenrasp naar smaak. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.