Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en amandelen
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en amandelen

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en amandelen

Gegarneerd met pittige lenteui

Deze groene asperges groeien, in tegenstelling tot witte asperges, boven de grond en hebben een sterkere smaak dan witte asperges. Groene asperges hoef je ook niet te schillen. Extra gemakkelijk dus! In de oven krijgen de asperges, samen met de tijm en cherrytomaten een extra lekkere smaak.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

125 g

Groene asperges

2 sprig

Gedroogde tijm

125 g

Rode cherrytomaten

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Bosui

15 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories519 kcal
Energy (kJ)2172 kJ
Fat16 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate74 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein16 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan
Knife
Parchment Paper
Baking Sheet
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.

Verwijder de onderste 2 cm van de asperges
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Snijd de asperges in de lengte doormidden en vervolgens in 4 gelijke stukken. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

Meng de groenten in een ovenschaal of op een bakplaat
3

Meng de knoflook, groene asperges, cherrytomaten en de helft van de tijm met de olijfolie in een ovenschaal met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

4

Smelt de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous en overige tijm toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, op laag vuur in 10 minuten droog.

Voeg de lenteui na 5 minuten toe aan de parelcouscous
5

Snijd ondertussen de lenteui in fijne ringen en hak de amandelen grof. Voeg de lenteui na 5 minuten toe aan de parelcouscous. Roer dan meteen goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Zet daarna het vuur uit en houd afgedekt warm.

6

Roer de parelcouscouskorrels los met een vork en voeg de helft van de groenten, inclusief het kookvocht uit de ovenschaal toe.

Garneer de couscous met de amandelen
7

Verdeel het gerecht over de borden. Schep de overige groenten op de parelcouscous en garneer met de amandelen. Besprenkel naar wens met extra vierge olijfolie.

Tip! Wil je dit gerecht meer pit geven? Voeg dan een ¼ tl chilipoeder per persoon toe aan de parelcouscous tegelijk met de bouillon. Parelcouscous, origineel in Israël ptitim genoemd, wordt in tegenstelling tot gewone couscous bij de productie geroosterd in de oven.