Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas
Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas

met wortel, volle yoghurt en amandelen

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van zachte witte kaas tot frisse yoghurt en knapperige amandelen.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Almonds
Peanuts
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh curly parsley

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

15 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

⅓ sachet(s)

Ground cumin

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

1 piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories809 kcal
Energy (kJ)3384 kJ
Fat43.1 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate73.6 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein25.8 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl

Cooking Steps

Paprika bereiden
1
  • Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de gele wortel.
  • Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat je door de paprika in dit gerecht meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt? Eén rode paprika per persoon levert je zelfs meer dan het dubbele!

Smaakmakers voorbereiden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut.
  • Voeg de bouillon en 50 ml water per persoon toe (pas op: dit kan spetteren), zet het vuur laag en kook de parelcouscous, afgedekt, in 13 - 15 minuten droog (zie Tip).
  • Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.

Bakken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur.
  • Voeg de wortel en het gemalen komijnzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng ondertussen in een kom de yoghurt, extra vierge olijfolie en honing met peper en zout naar smaak.
  • Voeg de wortel, de helft van de witte kaas, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met parelcouscous en meng goed.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing.
  • Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.