Ras el hanout, gemaakt van diverse specerijen zoals kaneel, kardemom en kruidnagel, weerspiegelt de rijke smaken van Noord-Afrika op jouw bord!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
½ piece
Eggplant
½ sachet(s)
Ras el hanout
1 piece
Tomato
10 g
Raisins
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
75 g
Giant couscous
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
2.5 g
Fresh mint
(May be present Celery)
20 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
½ piece
[Persian] cucumber
100 g
Chicken thigh strips with Mediterranean herbs
1 tablespoon
Olive oil
250 milliliters
Low sodium chicken stock
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Bereid de kippenbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer 30 seconden, of tot het begint te geuren. Voeg vervolgens de knoflook, ui en aubergineblokjes toe en bak 4 - 5 minuten.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaat toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt.
Hak de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de labne en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom 1/2 el wittewijazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de komkommerblokjes, de overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
Verdeel de parelcouscous over diepe borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de labne. Serveer de salade ernaast.