Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout
Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout

Parelcouscous met kippendijreepjes en ras el hanout

met rozijnen, frisse tomaat-komkommersalade en muntlabne

Ras el hanout, gemaakt van diverse specerijen zoals kaneel, kardemom en kruidnagel, weerspiegelt de rijke smaken van Noord-Afrika op jouw bord!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Eggplant

½ sachet(s)

Ras el hanout

1 piece

Tomato

10 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

2.5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

20 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

½ piece

[Persian] cucumber

100 g

Chicken thigh strips with Mediterranean herbs

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium chicken stock

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2871 kJ
Calories686 kcal
Fat26 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate75 g
Sugar20 g
Dietary Fiber8 g
Protein32.6 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer 30 seconden, of tot het begint te geuren. Voeg vervolgens de knoflook, ui en aubergineblokjes toe en bak 4 - 5 minuten.

Groenten toevoegen
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de hapjespan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaat toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt.

Labnesaus maken
3

Hak de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de labne en breng op smaak met peper en zout. 

Salade maken
4

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom 1/2 el wittewijazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de komkommerblokjes, de overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Kippendijreepjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de labne. Serveer de salade ernaast.