Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot de zoete rozijnen en van de zachte parelcouscous tot de knapperige amandelen. De kruidenmix ras el hanout geeft het gerecht een warme smaak. Dit mengsel uit de Arabische keuken betekent vrij vertaald 'het beste van de winkel' en de samenstelling verschilt dus ook per winkel, maar het bevat vaak kardemom, kaneel en nootmuskaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Aubergine
1 teaspoon
Ras el hanout
0.13 teaspoon
Gemalen kaneel
15 g
Rozijnen
(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
60 g
Rode cherrytomaten
5 g
Verse munt
(May be present Celery)
2 unit
Kipmerguezworstjes
10 g
Amandelen
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
250 milliliters
Kippenbouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 tot 1 cm. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1 tl ras el hanout en 1/8 tl kaneel toe en bak een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de aubergine toe en bak 3 – 4 minuten.
Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de aubergine en bak 1 minuut. Voeg de rozijnen en de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar. Roer regelmatig.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de tomaten de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kippenworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om
Verhit ondertussen een andere koekenpan op hoog vuur. Rooster de amandelen, zonder olie, tot ze knapperig zijn.
Verdeel de parelcouscous over de borden en leg het kipmerquezworstje erop. Garneer met de amandelen en de munt.