Parelcouscous met kipworst en amandelen
Parelcouscous met kipworst en amandelen

Parelcouscous met kipworst en amandelen

Met aubergine en rozijnen

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot de zoete rozijnen en van de zachte parelcouscous tot de knapperige amandelen. De kruidenmix ras el hanout geeft het gerecht een warme smaak. Dit mengsel uit de Arabische keuken betekent vrij vertaald 'het beste van de winkel' en de samenstelling verschilt dus ook per winkel, maar het bevat vaak kardemom, kaneel en nootmuskaat.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

1 teaspoon

Ras el hanout

0.13 teaspoon

Gemalen kaneel

15 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

60 g

Rode cherrytomaten

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

2 unit

Kipmerguezworstjes

10 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

250 milliliters

Kippenbouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories793 kcal
Energy (kJ)3316 kJ
Fat35 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate82 g
Sugar20.6 g
Dietary Fiber8 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aubergine bereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 tot 1 cm. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1 tl ras el hanout en 1/8 tl kaneel toe en bak een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de aubergine toe en bak 3 – 4 minuten.

Parelcouscous koken
2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de aubergine en bak 1 minuut. Voeg de rozijnen en de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar. Roer regelmatig.

Cherrytomaten erbij
3

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Voeg de tomaten de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de munt fijn.

Kipmerquez bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kippenworst in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om

Amandelen roosteren
5

Verhit ondertussen een andere koekenpan op hoog vuur. Rooster de amandelen, zonder olie, tot ze knapperig zijn.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg het kipmerquezworstje erop. Garneer met de amandelen en de munt.