Parelcouscous met krokante kikkererwten en feta
Parelcouscous met krokante kikkererwten en feta

Parelcouscous met krokante kikkererwten en feta

Met geroosterde groenten

Kikkererwten ken je misschien van hummus en falafel, maar heb je ze ook al eens geroosterd uit de oven gegeten? Zo worden ze heerlijk krokant en komt hun smaak nog beter tot zijn recht. Vandaag combineer je ze met parelcouscous, geroosterde groenten en feta.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ unit

Kikkererwten

½ unit

Courgette

1 unit

Pruimtomaat

2 unit

Bosui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Citroen

7 bunch

Verse tijm

(May be present Celery)

½ teaspoon

Paprikapoeder

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

40 g

Feta

(Contains Milk)

Not included in your delivery

225 milliliters

Groentebouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3778 kJ
Calories903 kcal
Fat38 g
Saturated Fat13.8 g
Carbohydrate98 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber18 g
Protein32 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Giet de kikkererwten af en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers of snijd de knoflook fijn. Pers het sap uit de citroen.

Bakplaat vullen
2

Verdeel de courgette, de tomaat en de helft van de takjes tijm (zie tip) over één kant van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

In de oven
3

Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de kikkererwten met het paprikapoeder en besprenkel met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat ze krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Couscous bereiden
4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe

Op smaak brengen
5

Verkruimel de feta en voeg de helft samen met de geroosterde courgette, de tomaat en 2 tl citroensap per persoon toe aan de parelcouscous.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.