Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Het zijn ook heerlijke, voedzame snacks, waarbij je kunt experimenteren met de kruiden.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
White courgette
1 piece
Tomato
5 g
Fresh thyme & oregano
½ pack
Chickpeas
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
1 piece
Garlic
¼ piece
Lemon
75 g
Giant couscous
(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)
40 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
½ piece
Bell pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
1.5 tablespoon
Olive oil
225 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes en de tomaat in partjes. Meng in een kom de courgette, paprika, tomaat en de helft van de tijmtakjes met 3/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier.
Tip: Voeg de tijmtakjes in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.
Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden, 3/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.
Tip: De kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken. Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier.
Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de parelcouscous en de overige tijmtakjes toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of tot de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken (zie Tip). Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan helft van de bouillon toe en vul dit aan met kokend water.
Verkruimel de witte kaas. Voeg de geroosterde courgette, paprika, tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de witte kaas toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, oregano en de overige witte kaas.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten wel 4 tot 5 keer meer vitamine E dan andere peulvruchten - goed voor een sterke weerstand!