Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten
Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten

Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten

met geroosterde groenten en verse kruiden

Door de kikkererwten te poffen maak jij van dit gerecht een echt feestje! Het zijn ook heerlijke, voedzame snacks, waarbij je kunt experimenteren met de kruiden.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

White courgette

1 piece

Tomato

5 g

Fresh thyme & oregano

½ pack

Chickpeas

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Garlic

¼ piece

Lemon

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

40 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Bell pepper

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

225 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3294 kJ
Calories787 kcal
Fat37 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate80.1 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber14.6 g
Protein27.1 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Casserole with Lid

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken, de paprika in blokjes en de tomaat in partjes. Meng in een kom de courgette, paprika, tomaat en de helft van de tijmtakjes met 3/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Voeg de tijmtakjes in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.

Bakplaat vullen
2

Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden, 3/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.

Tip: De kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken. Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. 

 

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. 

Couscous bereiden
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de parelcouscous en de overige tijmtakjes toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of tot de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken (zie Tip). Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan helft van de bouillon toe en vul dit aan met kokend water.

Op smaak brengen
5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de geroosterde courgette, paprika, tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de witte kaas toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, oregano en de overige witte kaas.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten wel 4 tot 5 keer meer vitamine E dan andere peulvruchten - goed voor een sterke weerstand!