Wat maakt de pompoenpit de kampioen onder de zaden en de noten? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Tomato
85 g
Giant couscous
½ piece
Lime
2.5 g
Fresh coriander
10 g
Pumpkin seeds
30 g
Lamb's lettuce
40 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
40 g
Avocado dip
¼ tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
White balsamic vinegar
¼ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook in 12 minuten gaar en giet af.
Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.
Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.
Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten, en serveer de avocadodip ernaast.