Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas
Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocado en witte kaas

met tomaat, puntpaprika en koriander

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Tomato

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

2.5 g

Fresh coriander

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

40 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Avocado

½ piece

Romano pepper

25 g

Baby spinach

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories835 kcal
Energy (kJ)3494 kJ
Fat51.1 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate65.5 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein23.7 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken.
  • Giet daarna af.

 

Koken en poffen
2
  • Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat en avocado in blokjes (zie Tip).
  • Snijd de puntpaprika in reepjes
  • Snijd de verse koriander fijn.               
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Is je avocado nog wat te hard? Leg de avocado dan naast een banaan in jouw fruitschaal of stop ze samen in een papieren zak.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Parelcouscous mengen
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de ui en puntpaprika 3 - 4 minuten.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en olijfolie met citroen.
  • Meng de parelcouscous, puntpaprika en ui door de vinaigrette.
Serveren
4
  • Voeg de tomaat, avocado, koriander en babyspinazie toe en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.