Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat, limoen en koriander

De avocadodip is nieuw in je box! Een (h)eerlijk product dat gemaakt is van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

1 piece

Tomato

85 g

Giant couscous

1 piece

Lime

2.5 g

Fresh coriander

10 g

Pumpkin seeds

25 g

Lamb's lettuce

40 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

40 g

Avocado dip

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories734 kcal
Energy (kJ)3070 kJ
Fat38 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate71 g
Sugar12 g
Dietary Fiber4 g
Protein24 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous. Verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet af.

Pompoenpitten poffen
2

Snipper ondertussen de kleine rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Snijd de verse koriander fijn. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Vergeet de limoen niet goed te wassen voor je de schil raspt.

Parelcouscous mengen
3

Maak een vinaigrette in een saladekom met de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en per persoon: 1 tl limoensap en 1/2 tl limoenrasp. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rode ui 3 - 4 minuten. Meng de parelcouscous en de rode ui door de vinaigrette.

Serveren
4

Meng de tomaat, de koriander en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de parelcouscous over de borden. Verkruimel de witte kaas erboven. Garneer met de pompoenpitten en serveer de avocadodip ernaast.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.