Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! De 'rescued avocadodip' - gemaakt van avocado's die net iets te rijp zijn, maar veel te lekker om weg te gooien!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1.5 piece

Tomato

75 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

4 milliliters

Lemon-infused olive oil

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

40 g

Lamb's lettuce

40 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

40 g

Avocado dip

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2803 kJ
Calories670 kcal
Fat35.3 g
Saturated Fat10.3 g
Carbohydrate64 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein22.2 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel. Kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pan blijft plakken. Giet daarna af en spoel af met koud water.

 

Pompoenpitten roosteren
2
  • Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de verse kruiden fijn.               
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
  • Haal de pompoenpitten uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Parelcouscous mengen
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de ui 3 - 4 minuten.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en olijfolie met citroen.
  • Meng de parelcouscous en de ui door de vinaigrette.

 

Serveren
4
  • Meng de tomaat, de verse kruiden en de veldsla door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten en avocadodip.