Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk
Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk

Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk

Met gebakken portobello en pestodressing

Pesto is krachtig van smaak, waardoor het een handig ingrediënt is als je weinig tijd hebt - in een handomdraai heb je een smaakvolle saus. Door olijfolie en azijn aan de pesto toe te voegen maak je er snel een lekker een dressing van voor over de salade.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Portobello

1 unit

Tomaat

25 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

1 unit

Duitse biefstuk

(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)

40 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3561 kJ
Calories851 kcal
Fat45 g
Saturated Fat10.5 g
Carbohydrate66 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber7 g
Protein42 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

snijden
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder

    deksel uitstomen.

• Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

bakken
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin. • Meng ondertussen in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

bakken
3

• Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.

serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.