Pesto is krachtig van smaak, waardoor het een handig ingrediënt is als je weinig tijd hebt - in een handomdraai heb je een smaakvolle saus. Door olijfolie en azijn aan de pesto toe te voegen maak je er snel een lekker een dressing van voor over de salade.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Portobello
1 unit
Tomaat
25 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
1 unit
Duitse biefstuk
(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)
40 g
Rucola
(May be present Celery)
½ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder
deksel uitstomen.
• Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin. • Meng ondertussen in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
• Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.
• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.