Parelcouscoussalade met gerookte makreel
Parelcouscoussalade met gerookte makreel

Parelcouscoussalade met gerookte makreel

Met geroosterde gele biet, sinaasappel en hazelnoten

Deze makreelsalade krijgt een frisse noot door de sinaasappel. De fruitige citrussmaak gaat goed samen met de volle smaak van de warmgerookte makreel en het aardse van de geroosterde gele biet en de hazelnoten.

Allergens:
Gluten
Fish
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 unit

Gele biet

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

1 unit

Handsinaasappel

80 g

Gerookte makreel

(Contains Fish)

10 g

Hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

20 g

Veldsla

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3657 kJ
Calories874 kcal
Fat50 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate73 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

gele biet
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Was de gele biet grondig en snijd in dunne halve plakken van maximaal 1/2 cm. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Meng goed zodat alle biet bedekt is met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 16 – 20 minuten in de oven, of tot de biet begint te kleuren.

parelcouscous
2

Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon en schenk er 50 ml water per persoon bij. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor om zodat de couscous niet aan de bodem van de pan plakt. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

makreel
3

Schil de helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pers het sap van de overige sinaasappel uit. Verdeel de gerookte makreel met behulp van twee vorken in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof.

salade
4

Meng in een saladekom 21/2 el van het sinaasappelsap per persoon met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak.

mengen
5

Meng de sinaasappelstukjes, de veldsla, de parelcouscous, de geroosterde gele biet, de helft van de hazelnoten en de helft van de gerookte makreel door de dressing in de saladekom.

serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige gerookte makreel en de overige hazelnoten.