Deze makreelsalade krijgt een frisse noot door de sinaasappel. De fruitige citrussmaak gaat goed samen met de volle smaak van de warmgerookte makreel en het aardse van de geroosterde gele biet en de hazelnoten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Gele biet
85 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
1 unit
Handsinaasappel
80 g
Gerookte makreel
(Contains Fish)
10 g
Hazelnoten
(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)
20 g
Veldsla
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Witte balsamicoazijn
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Was de gele biet grondig en snijd in dunne halve plakken van 1/2 cm. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Meng goed, zodat alle biet bedekt is met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 18 – 22 minuten in de oven, of tot de biet gaar is en begint te kleuren.
Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de bouillon en schenk er 50 ml water per persoon bij. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor om, zodat de couscous niet aan de bodem van de pan plakt. Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Schil ondertussen de helft van de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pers de overige sinaasappel uit. Trek de gerookte makreel met behulp van 2 vorken in kleine stukjes. Hak de hazelnoten grof.
Meng in een saladekom 21/2 el van het sinaasappelsap per persoon met de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en peper en zout naar smaak tot een dressing.
Meng de sinaasappelstukjes, de veldsla, de parelcouscous, de geroosterde gele biet, de helft van de hazelnoten en de helft van de gerookte makreel door de dressing in de saladekom.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige gerookte makreel en de overige hazelnoten.