Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
De pittige harissa in deze salade gaat goed samen met de frisheid van de groenten en het zoete van de rozijnen. De pistachenoten maken het helemaal af!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Giant couscous
(Contains Gluten, Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)
30 g
Raisins
(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
(May be present Celery)
10 g
Pistachio nuts
(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
1 piece
Persian cucumber
1 piece
Tomato
1 sachet(s)
Middle Eastern spice mix
1 piece
Lime
30 g
Harissa
350 milliliters
Low sodium vegetable stock
to taste
Extra virgin olive oil
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Voeg in de laatste minuut de rozijnen toe en kook deze mee. Giet daarna af en spoel met koud water.
Snijd ondertussen de bladpeterselie en munt fijn. Hak de pistachenoten grof. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
Meng in een saladekom de harissa (s) met het limoensap en de Midden-Oosterse kruiden. Voeg de parelcouscous, tomaat, komkommer en de helft van de verse kruiden toe en meng goed door elkaar.
Tip: Let op: de harissa is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder harissa of houd apart.
Garneer de salade met de pistachenoten en de overige verse kruiden. Besprenkel naar smaak met wat extra vierge olijfolie. Serveer met de limoenpartjes.