Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten

Parelcouscoussalade met harissa en pistachenoten

met rozijnen, komkommer en tomaat

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

De pittige harissa in deze salade gaat goed samen met de frisheid van de groenten en het zoete van de rozijnen. De pistachenoten maken het helemaal af!

Allergens:
Gluten
Wheat
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

75 g

Giant couscous

(Contains Gluten, Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Egg)

30 g

Raisins

(May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

10 g

Fresh flat leaf parsley & mint

(May be present Celery)

10 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Persian cucumber

1 piece

Tomato

1 sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Lime

30 g

Harissa

Not included in your delivery

350 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories263 kcal
Energy (kJ)1098 kJ
Fat5.24 g
Saturated Fat0.8 g
Carbohydrate44.31 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber3.9 g
Protein7.77 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Voeg in de laatste minuut de rozijnen toe en kook deze mee. Giet daarna af en spoel met koud water.

2

Snijd ondertussen de bladpeterselie en munt fijn. Hak de pistachenoten grof. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de helft van de limoen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.

3

Meng in een saladekom de harissa (s) met het limoensap en de Midden-Oosterse kruiden. Voeg de parelcouscous, tomaat, komkommer en de helft van de verse kruiden toe en meng goed door elkaar.

Tip: Let op: de harissa is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder harissa of houd apart.

4

Garneer de salade met de pistachenoten en de overige verse kruiden. Besprenkel naar smaak met wat extra vierge olijfolie. Serveer met de limoenpartjes.