Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing
Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

Parelcouscoussalade met kippendij en Aziatische dressing

met komkommer, verse kruiden en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Lime

1 piece

Garlic

20 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

75 g

Giant couscous

120 g

Chicken thigh strips with kebab spices

10 g

Mint, coriander & Thai basil

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Carrot

0.68 piece

Scallions

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Brown sugar

0.1 piece

Low sodium chicken stock cube

Nutrition Values

Calories677 kcal
Energy (kJ)2834 kJ
Fat26 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate69 g
Sugar15 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein37 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Small Bowl
Colander
Casserole
Grater
Large Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng per persoon 250 ml water aan de kook in een pan met deksel. Rasp de schil van de limoen, pers de helft van de limoen uit boven een kleine kom en snijd de rest van de limoen in partjes om later mee te garneren. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg per persoon: 20 ml sojasaus, 5 ml sesamolie, 1 tl bruine suiker, 1/2 tl limoenrasp en de knoflook toe aan de kleine kom met limoensap. Breng op smaak met peper.

Parelcouscous koken
2

Verbrokkel 1/4 bouillonblokjes per persoon boven de pan met water. Weeg de parelcouscous af en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel op laag vuur. Giet daarna af in een vergiet en spoel af met koud water. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten gaar. Hak ondertussen de munt, koriander en het Thaise basilicum fijn.

Groenten snijden
3

Halveer ondertussen de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Rasp de wortel met een rasp. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Tip: In deze salade wordt de wortel rauw gegeten. Eet je liever gekookte wortelen? Kook ze dan 3 minuten mee met de parelcouscous.

Serveren
4

Meng in een grote kom de parelcouscous met de komkommer, wortel, bosui, 2/3 van de verse kruiden en de dressing. Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de gomasio en overige limoenpartjes en kruiden.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.