Parelcouscoussalade met rundertartaar, Turkse rode peper, courgette en mesclun
Parelcouscoussalade met rundertartaar, Turkse rode peper, courgette en mesclun

Parelcouscoussalade met rundertartaar, Turkse rode peper, courgette en mesclun

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te bereiden. Je krijgt er bovendien een echt lentegevoel van, doordat je er een salade van maakt. De zoete Turkse rode peper gaat goed samen met courgette en rundertartaar.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

½ unit

Courgette

1 unit

Turkse rode peper

65 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

100 g

Rundertartaar

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

140 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2180 kJ
Calories521 kcal
Fat12 g
Saturated Fat2.2 g
Carbohydrate63 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de rode ui en snijd de courgette en Turkse rode peper in blokjes van 1 - 2 cm.

Parelcouscous
2

Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel exta water toe om aanbranden te voorkomen. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode ui en courgette in 6 – 7 minuten knapperig. Voeg halverwege de Turkse rode peper toe en breng op smaak met peper en zout.

Rul bakken
4

Bestrooi de rundertartaar met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul in 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng in een saladekom de gebakken groenten, parelcouscous, mesclun, gehakt en zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden. Besprenkel eventueel naar smaak met extra vierge olijfolie.