Dit gerecht is gemakkelijk en snel te bereiden. Je krijgt er bovendien een echt lentegevoel van, doordat je er een salade van maakt. De zoete Turkse rode peper gaat goed samen met courgette en rundertartaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
½ unit
Courgette
1 unit
Turkse rode peper
65 g
Parelcouscous
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
100 g
Rundertartaar
30 g
Mesclun
140 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de rode ui en snijd de courgette en Turkse rode peper in blokjes van 1 - 2 cm.
Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel exta water toe om aanbranden te voorkomen. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode ui en courgette in 6 – 7 minuten knapperig. Voeg halverwege de Turkse rode peper toe en breng op smaak met peper en zout.
Bestrooi de rundertartaar met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul in 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de gebakken groenten, parelcouscous, mesclun, gehakt en zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de parelcouscous over de borden. Besprenkel eventueel naar smaak met extra vierge olijfolie.