Parelgerst met aubergine, kruidenyoghurt, friszoete granaatappelpitten, spinazie
Parelgerst met aubergine, kruidenyoghurt, friszoete granaatappelpitten, spinazie

Parelgerst met aubergine, kruidenyoghurt, friszoete granaatappelpitten, spinazie

en gezouten amandelen

In dit gerecht proef je een klassieke combinatie uit het Midden-Oosten met ingrediënten als aubergine, yoghurt en granaatappelpitten. Met de verse munt en bladpeterselie maak je frisse kruidenyoghurt, waarmee je het gerecht samen met de gezouten amandelen extra op smaak brengt.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

½ unit

Aubergine

4 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

3 sprig

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

50 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

50 g

Spinazie

(May be present Celery)

20 g

Granaatappelpitten

10 g

Amandelen

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2339 kJ
Calories559 kcal
Fat22 g
Saturated Fat4.1 g
Carbohydrate78 g
Sugar8.8 g
Dietary Fiber19 g
Protein16 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Parelgerst koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Aubergine bereiden
2

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine 10 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af met een deksel indien de aubergine aanbrandt. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenyoghurt maken
3

Snijd ondertussen de verse munt en bladpeterselie fijn. Roer van beide kruiden een klein gedeelte door de yoghurt en breng de kruidenyoghurt op smaak met peper en zout.

Spinazie bereiden
4

Voeg de helft van de spinazie toe aan de aubergine en laat al roerend in 2 - 3 minuten slinken. Scheur de overige spinazie klein en verdeel over de borden.

Parelgerst toevoegen
5

Voeg de parelgerst en witte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en roer goed door. Haal de pan van het vuur, meng de extra vierge olijfolie door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met de kruidenyoghurt en garneer met de overige verse kruiden, de granaatappelpitten en de gezouten amandelen.