Lekkere geroosterde groenten met knapperige parelgerst. De gerookte forel geeft het gerecht een rooksmaak en de zwarte balsamicoazijn maakt het geheel wat frisser. Heerlijk in combi-natie met kruidige tuinkers.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode ui
150 g
Spruiten
200 g
Knolselderij
(Contains Celery)
1 teaspoon
Paprikapoeder
45 g
Parelgerst
(Contains Gluten)
75 g
Gerookte forelfilet
(Contains Fish)
1 tablespoon
Tuinkers
125 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst.
Snijd de rode ui in grove ringen en snijd de spruiten doormidden. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm, verwijder de schil en snijd de knolselderij in blokjes van 1 cm.
Meng vervolgens de rode ui, spruiten, knolselderij, het paprikapoeder en de olijfolie op een bakplaat met bakpapier, bestrooi met peper en zout en bak 20 - 25 minuten in de oven.
Voeg ondertussen de parelgerst toe aan de pan met deksel en kook de parelgerst, afgedekt, in 20-25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg eventueel extra water toe.
Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.
Meng de groenten uit de oven, de parelgerst, de zwarte balsamicoazijn en het grootste deel van de forel in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de tuinkers en overige forel.